Home Blog

Blog

IWT (VLAIO) steunt Cr3do bij laagdrempelig 3D-printen

  • April 7, 2016
  • mieke

De toekomst ziet er mooi uit voor Cr3do! Wij kregen afgelopen week positief nieuws van het IWT. Sinds kort vormen zij samen met het Agentschap Ondernemen het VLAIO: het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Wij vroegen een onderzoekssubsidie aan bij hen. En jawel. Onze aanvraag werd op 31 maart goedgekeurd! Met deze subsidies zal Cr3do een haalbaarheidsstudie kunnen uitvoeren. Is het haalbaar om 3D-printen laagdrempelig te maken voor KMO’s?

3D-printen in het Vlaamse KMO-landschap?

Cr3do wil 3D-printen op een laagdrempelige manier aanbieden aan KMO’s. Hoe kunnen wij nu het best slagen in dat opzet? Daar zal deze studie ons bij helpen.

Welke nichemarkten bestaan er in het Vlaamse KMO-landschap? Voor welke markten biedt 3D-printen de grootste meerwaarde? Waar liggen de opportuniteiten in die belangrijkste niches? Kunnen we standaard 3D-oplossingen ontwikkelen in elke niche? Zijn die relevant voor heel de niche? Als die oplossingen ontwikkeld en getest zijn, hoe plaatsen we ze dan in de markt?

Dit zijn allemaal vragen die centraal staan in onze studie. Met een antwoord op deze vragen, zijn we strategisch gewapend. Klaar om 3D-printen laagdrempelig aan te bieden aan KMO’s.

Onze innovatie: laagdrempelige standaardoplossingen

Met dit onderzoek innoveert Cr3do in de 3D-sector. Bij onderzoekers en grote bedrijven heeft 3D-printing zijn intrede al gedaan. Bij de Vlaamse KMO’s is dat niet het geval. Er is een gebrek aan kennis en infrastructuur. Door standaardoplossingen te creëren voor de belangrijkste nichemarkten, wordt de drempel naar 3D-printen lager voor kleinere bedrijven en professionals. En dat om 2 redenen:

  1. Kant-en-klare oplossingen voor elke nichemarkt maken 3D-printen concreet en relevant voor professionals.
  2. De R&D-kost daalt, samen met de prijs van een print. 3D-printen wordt betaalbaar voor nagenoeg elke professional.

Waar staat Cr3do nu?

Ons team werkt nauw samen om dit te realiseren. De uitbouw van Cr3do Architecture is alvast een succes. De andere markten bestuderen we op dit moment uitvoerig. Daarover binnenkort meer!

Proficiat aan heel het team voor hun dagelijkse inzet. Speciale dank aan het Innovatiecentrum voor alle hulp die zij ons geboden hebben bij onze aanvraag.  Nu is het tijd om te klinken op deze prestatie!

We klinken op de toekomst van 3D-printen!

Wat CR3DO en Stadsbader met elkaar gemeen hebben

Lees meer

Onze eerste smartmaquette is er

Lees meer

De 3D-print Markt

Lees meer

“We hebben altijd de perceptie tegen”

Lees meer