Home Blog

Blog

3D printed architecture

  • October 28, 2015
  • Stef

3D printed architecture opent mogelijkheden voor architecten.

Studenten die een opleiding architectuur volgen, leren nog steeds hoe ze handmatig maquettes moeten maken. Zij kunnen allen bevestigen dat niet enkel de materialen voor deze opdrachten duur zijn, ze zijn ook enorm tijdrovend. Hierdoor zien we dat de meeste architecten geen gebruik meer maken van deze technieken om hun project te visualiseren voor de klant. Door gebruik te maken van 3D printed architecture kunnen architecten op een originele en betaalbare manier toch maquettes aanbieden aan hun klanten.

Het handmatig maken van maquettes is verleden tijd. Weinig architecten houden zich nog bezig met het versnijden van kartonnen platen van verschillende diktes, om vervolgens gebruik makend van lijm, steeknaalden en houten stokjes het hele boeltje in elkaar te knutselen. Enkel zij die er hun hobby van gemaakt hebben willen hier nog tijd insteken.

3D printed architecture bied een enorme meerwaarde aan de architecten. Doordat alle ontwerpen met de computer worden uitgetekend zijn deze al digitaal beschikbaar. Onze tekenaars kunnen deze tekeningen eenvoudig omzetten en aanpassen zodat deze geschikt zijn om naar onze 3D printer software door te sturen. Daar kunnen deze, afhankelijk van de eisen van de klant, aangepast worden zodat verdiepingen en daken afgenomen kunnen worden.

De gebruikte materialen voor 3D printed architecture zorgen voor stevige maquettes die tegen een stootje kunnen. Zo zijn deze zelfs geschikt om mee te nemen op de werf voor een betere coördinatie van de werken ! Door gebruik te maken van afneembare daken en verdiepingen kunnen per verdieping duidelijke instructies gegeven worden aan de werfleiders.

Als 3D printing service adviseren we onze klanten steeds over de mogelijkheden van 3D printed architecture voor hun specifieke projecten.

Meer weten over 3D printed architecture? Neem dan zeker een kijkje op onze architectuur website!

Wat CR3DO en Stadsbader met elkaar gemeen hebben

Lees meer

Onze eerste smartmaquette is er

Lees meer

De 3D-print Markt

Lees meer

“We hebben altijd de perceptie tegen”

Lees meer